2016 m. spalio 23 d., sekmadienis

melburnas


 Europarlamentaro Antano Guogos Onytė ir Jonelis buvo pakviesti į Europos Parlamentą Briuselyje.
Kelionė vyko spalio 16-22 dienomis.Kelionės metu aplankė Prahą, keletą vietų Vokietijoje, Briuselyje esantį Europos Parlamentą, Amsterdamą. Pabendravo su Europarlamentaru Antanu Guoga bei jo komanda, ir smagiai praleido laiką su lietuvių bendruomenę.
 Autobusu vyko apie 40 žmonių. 
 Tolimas ir ilgas kelias.
Kad kelionė neprailgtų, Onutė su tautodailininke Sigita Milvidienę mezgė pirštines.


 Pirmą miestą kurį aplankėme-Praha.
 Karlo tiltas Tai turbūt viena iš labiausiai turistų lankomų vietų Prahoje. Karolio tiltas buvo pradėtas statyti 1357 m. karaliui Karoliui IV, jį suprojektavo Peter Parler. Šis tiltas garsus ne tik tuo, kad jis jungia senamiestį su Mažuoju kvartalu, bet ir čia įsikūrusiais prekeiviais bei gatvės muzikantais. Tiltas gausiai dekoruotas, jį puošia daugiau nei 30 skulptūrų.
  Didinga miesto architektūra taip užburia, kad nesinori daugiau nieko - tik grožėtis nuostabiais vaizdais! Tai miestas, turintis nuostabią architektūrą, daugybę senų, istoriją pasakojančių pastatų, vingiuotų gatvelių. Praha dar dažnai vadinama šimto bokštų miestu, neretai savo grožiu prilyginama romantiškajam Paryžiui.
 Senamiesčio tilto bokštas yra vartai tarp Karolio tilto ir Prahos senamiesčio. Tai vienas gražiausių vėlyvosios gotikos bokštų Europoje, pastatytas tarp 1370-1391 m.

 Onytė ir Jonelis nusifotografavo prie čekiškų  lėlių.
Čekijoje dar nebuvo turisto, kuris nenorėtų susipažinti su čekišku alumi.
Briuselis   – Belgijos sostinė, o taip pat irfaktiška Europos Sąjungos sostinė, kadangi čia įsikūrę daugybė jos institucijų. 
Daugiausiai lankytojų sulaukianti miesto vieta yra Didžioji aikštė
 


Nedidelė skulptūra, autentiškai vadinama Manneken Pis, buvo pastatyta 1619 m. Pasakojama, kad šia skulptūra yra įamžinta valstybės karinė narsa.Berniukas yra XII a. kunigaikščio sūnus, kuris šlapinosi prie medžio per mūšį.

 Barokinio stiliaus namai
 Didžioji aikštė. Nuo 11 a. šioje aikštėje vykdavo turgus. 15 a. aikštėje iškilo rotušė ir įvairių gildijų namai. Beveik visi namai buvo sugriauti 1695 m. prancūzų apgulties metu. Vėliau namai buvo atstatyti barokiniu stiliumi.
 Briuselio pavadinimas kildinamas iš senovės olandų kalbos žodžio Broeksel, kuris išvertus į lietuvių kalbą reiškia „namai pelkėje“. 
Belgijos lėlės

 Intensyvus miesto eismas.
 Europos Parlamentas – Europos Sąjungos parlamentasTai didžiausias pasaulyje daugiatautis parlamentas: 751 narys iš 28 valstybių atstovauja daugiau nei pusei milijardo piliečių.  
 Europos parlamento saugumas.
 Lietuvių delegacija Europos Parlamente.
 Onytės ir Jonelio susitikimas su europarlamentaru  Antanu Guoga. 
Apsilankymas Europos Parlamente – puikus būdas sužinoti, kaip dirba Europos Sąjungos piliečių vienintelė tiesiogiai išrinkta institucija ir kokį poveikį ji daro visoje Europoje ir pasaulyje.
  Posėdžių salė.
 
 Viešnagė Lietuvos ambasadoje su lietuvių bendruomenę.
 Atvykusių žemiečių programa buvo stebima su dideliu palaikymu ir susidomėjimu.
 Dovanos vietos bendruomenės nariams.
Vakarinės Briuselio senamiesčio gatvės
 Vakarienė populiariausiame restorane
Antano Guogos rekomenduotas meniu- be galo skanus tradicinis belgiškas sraigių patiekalas
200 km. nuo Briuselio- Amsterdamas(Olandijos sostinė).
Amsterdamo senamiestis – XVII a. perlas, kadangi miestas tuo metu itin klestėjo ir buvo svarbiausias uostas pasaulyje. Turistai itin mėgsta pasivaikščiojimus romantiškomis senamiesčio gatvelėmis šalia kanalų.Miesto pavadinimas kilo dėl Amstelio upės, šalia kurios įsikūręs Amsterdamas. 
Amsterdame žmonės tiesiog pamišę dėl dviračių: mieste jų suskaičiuojama beveik puse milijono, nors juk visame Amsterdame mažiau nei milijonas gyventojų. 
Amsterdamo senamiestis – XVII a. perlas, kadangi miestas tuo metu itin klestėjo ir buvo svarbiausias uostas pasaulyje.  Jis garsus savo kanalais bei tilteliais, kurių čia daugiau nei 500, vienais siauriausių namų pasaulyje
Amsterdamo apylinkėse pirmieji žvejų kaimeliai ėmė kurtis apie 1200 m., tačiau oficiali miesto įkūrimo data laikoma 1275 m.

Raudonųjų žibintų kvartalas.Amsterdame taip pat labai aktyvus – čia gausu naktinių klubų, barų.
Olandija- tulpių šalis, todėl miesto gatvėse daug kur prekiaujama tulpių svogūnėliais.
Olandija daugeliui yra vėjo malūnų, klumpių ir tulpių šalis. Tačiau, jeigu pasaulyje yra tikra sūrio šalis, neabejotinai tai yra Olandija.
Pienas, sviestas ir sūris – tai pagrindinė Olandijos suklestėjimo priežastis.

Olandija siūlo nenusakomą daugybę sūrio rūšių jos mėgėjams.

 Iki XX amžiaus pradžios sūrio gaminimas buvo moterų profesija. Šis darbas labai sunkus, nes viskas buvo daroma rankomis.
Taigi pienas ir pieno produktai yra olandų nacionalinio palikimo dalis ir visoje Olandijoje rasite užuominų apie šį paveldą. Tai yra muziejai, kuriuose galima rasti naujus ir senus reikmenis sūriui, sviestui gaminti, įvairios skulptūros, pastatai, liudijantys apie pienininkystės svarbą Olandijos istorijoje
 Kiekvienais metais šalyje pagaminama apie 630 tūkstančių tonų sūrio, o iš jų 500 tūkstančių tonų eksportuojama į Jungtines Amerikos Valstijas ir visą pasaulį. Vidutiniškai kiekvienas olandas suvalgo 15 kg sūrio per metus.



 Istoriniame Amsterdamo centre yra triukšminga ir gausiai lankoma Dam aikštė. Ji savo istoriją pradėjo nuo XIII amžiaus ir iki šiol yra traukos centras. Čia pamatysite daugybę lauko prekiautojų, restoranų, barų ir kavinių. Taip pat apsilankykite galerijose ir specializuotose parduotuvėse. 


 Dam aikštė – populiari susitikimų ir pasimatymų vieta, kurioje minios lankytojų šurmuliuoja ne tik dienomis, bet ir naktimis.



 Brėmenas – Vokietijos miestas, esantis šiaurės vakarinėje šalies dalyje. Miestą išgarsino populiari Brolių Grimų pasaka „Brėmeno muzikantai“. 
 
 Taigi vienas iš būtinų dalykų, ką reiktų pamatyti Brėmene, yra Brėmeno muzikantų skulptūra.Žemiausiai stovinčio asilo snukis ir priekinės kojos net blizga – taip visų nučiupinėtos. Nors skulptoriaus Gerhardo Marckso skulptūra pastatyta tik 1953 metais, greitai gimė ir su ja susijęs mitas. Tikima, kad jei abiem rankom laikysite asilui už kojų, užmerksite akis ir sugalvosite norą – jis išsipildys.


  Kadaise Brėmenas buvo Hansos pirkliųsąjungos miestas. Šios sąjungos nariu jis tapo 1358 m. – nuo tada miestas suklestėjo. Uostamiestis buvo svarbus prekybos vilna bei kava centras.
 Brėmene daug romantiškų vietų, išpuoselėtų senų gatvelių





Pasakos muzikantų svajonių miestas


Brėmene daug romantiškų vietų, išpuoselėtų senų gatvelių, jaukių restoranėlių su didžiulėmis maisto porcijomis, kurias linijas saugantiems lietuvaičiams patartina dalintis per pusę.

 Kelionė namo keltu iš Kylio į Klaipėdą. 
Gera, kaip ,,Titanike,,
Kelionė išlošta
 Pasisekė- nepaskendome
 
 Ačiū visiems, kurie buvo kartu ir gerai praleidome laiką.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą