2015 m. rugsėjo 2 d., trečiadienis

VUDU LĖLĖ

 Ne vienas esame girdėję apie paslaptingąjį vudu, jo pasekėjų lėlytes, smaigstomas adatėlėmis, ir panašius šiurpinančius dalykus. Ši religija susiformavo daugiausia juodosios Afrikos tikėjimų pagrindu


 Prie vudu lėlės prisegta etikėtė su nuoroda, kaip ją naudotis..........Tai sudomino daugiau pasidomėti šiomis paslaptingomis lėlėmis.
Vudu lėlės
Vudu tikima, kad įmanoma pakenkti arba apsaugoti žmogų, pagaminant jo atvaizdo lėlytę ir atliekant su ja tam tikrus ritualinius veiksmus.Lėlės būdavo pjaustomos, badomos, skandinamos ar kitaip žalojamos tikint, kad atitinkamai kenčia ir žmogus, apie kurį galvojant buvo gaminama lėlė. Tačiau dažnai vudu lėlytės būdavo naudojamos ir geriems tikslams – kaip amuletas siekiant apsisaugoti nuo blogio, ar kaip talismanas, nešantis sėkmę. Adatėlėmis prie lėlės būdavo prisegama mylimo žmogaus, su kuriuo norima būti kartu, nuotrauka, arba vardas, užrašytas ant popierėlio. O prašant tam tikros dvasios globos ir palaiminimo – prisegamas tos dievybės vardas arba atvaizdas.
http://priekavos.lt/paslaptingasis-vudu-pasaulis/
Iš ko darysite vudu lėlę nėra svarbu. Galite naudoti molį, medžiagą prikištą vata. Tikrieji juodosios magijos žyniai ją gamina sukryžiuodami du pagaliukus, kad iš jų gautūsi kryžius. Susijungimo taškai apvyniojami šiaudais. Ir šiaudai, ar kitoks panašus materialas vyniojamas aplink pagaliukus po truputi išgaunant reikiamą lėlės formą.

Lėlė turi turėti akis, burną, tad padarykite tai. Kuo daugiau darbo ir pastangų įdėsite gamindami vudu lėlę, tuo juodoji magija bus stipresnė. Gamindami lėlę visą laiką galvokite apie tą žmogų kam ji bus skirta. 
Atsiminkite, kad tai juodoji magija ir su ja žaisti yra pavojinga.Juodosios magijos burtai kur kas stipresni ir pavojingesni. Nežinodami kaip elgtis galite nukentėti ir patys.
Vudu lėlę galite pamatyti parodoje, kuri šiuo metu vyksta Žagarės dvaro rūmuose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą