2015 m. rugpjūčio 5 d., trečiadienis

Onytė ir Jonelis pabuvojo Danijoje



Onytės ir Jonelio svojonės pildosi. Jie aplanko vis kitas šalis.Nesenai jie grįžo iš Danijos.

  Kopenhaga – Danijos sostinė ir didžiausias miestas. Kopenhaga pirmąkart minima 1043 metais, tuomet buvo nereikšmingu kaimeliu. 1167 m. vyskupas Absalonas pastatė pilį ir Kopenhagą padarė įtvirtintu miesteliu. 1254 m. gavo miesto teises. 1416 m. Erikas VII užkariavo Kopenhagą ir 1433 m. padarė savo rezidencija. Nuo to laiko Kopenhaga tapo karaliaus rezidencija ir šalies sostine.
  Danijos sostinė yra labai turtinga turistiniu atžvilgiu – šiame mieste yra ir uostas, ir paplūdimiai, ir kanalai, ir istoriniai pastatai.

 Jūros uosto reguliariai kursuoja laivai į visus pagrindinius Europos, Viduržemio jūros, Juodosios jūros uostus. Mieste veikia metropolitenas, o pastatytas Eresuno tiltas, Daniją sujungė su Švedija. 
 .
Pagrindinė miesto įžymybė – paminklas H. K. Anderseno Undinėlei (atidengtas 1913 m.)

Undinėlė  yra danų rašytojo H. K. Anderseno pasakos "Undinėlė" pagrindinė veikėja. Pasaka remiasi mitologine undinės figūra ir tapo Antonino Dvoržako operos "Rusalka" libreto pagrindu.
Kopenhagos skulptoriaus Edvard Eriksen (1876-1959 m.) sukurta Undinėlės skulptūra tapo Kopenhagos simboliu. Undinėlės galvą jis sukūrė pagal baleriną Undinėlė yra danų rašytojo H. K. Anderseno pasakos "Undinėlė" pagrindinė veikėja. Pasaka remiasi mitologine undinės figūra ir tapo Antonino Dvoržako operos "Rusalka" libreto pagrindu.
Kopenhagos skulptoriaus Edvard Eriksen (1876-1959 m.) sukurta Undinėlės skulptūra tapo Kopenhagos simboliu. Undinėlės galvą jis sukūrė pagal baleriną Ellen Price (1878-1968 m.), kuri 1909 m. Kopenhagoje buvo labai mėgiama to paties pavadinimo baleto pagrindinė šokėja, o kūną pagal savo žmoną Eline (1881-1963 m.). Taip nutiko, nes Ellen Price nenorėjo pozuoti nuoga .

Ellen Price- pagal kurią Kopenhagos skulptoriaus Edvard Eriksen (1876-1959 m.) sukurė Undinėlės skulptūrą.

Kopenhagos skulptoriaus Edvard Eriksen (1876-1959 m.) sukurta Undinėlės skulptūra tapo Kopenhagos simboliu

Onytė ir Jonelis dėkoja  Erikai ir Sonatai už kelionę.

 Lėlių namų gyventojai džiaugiasi pabuvoję dar vienoje šalyje.Tai devinta užsienio šalis į kurią buvo išvykę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą