2018 m. balandžio 23 d., pirmadienis


 Kopenhaga – didžiausias miestas Danijoje ir Danijos sostinė, kuri taip pat yra viena seniausių Europos sostinių ir karališkųjų miestų.
Kristijanija – Kopenhagos rajonas, kitaip dar vadinamas Laisvės miestu. Amo saloje įsikūręs miestelis, po Tivolio sodų yra antroji pagal lankomumą turistų atrakcija Danijos sostinėje. 


 Kai Danijos valdžia pastebėjo „kolonistus“, saloje jų buvo jau keli šimtai, kurie palikti šios salos nesiruošė. Policija daug kartų bandė išvaryti žmones iš zonos, bet nesėkmingai.
 Didžioji bendruomenės dalis labai aktyviai reiškiasi socialinėse akcijose – muzika, piešiniais, eisenomis, parodomis ar kitokiais būdais stengdamasi atkreipti visuomenės dėmesį į šių laikų pasaulio problemas.
 Valdžios ketinimams „susidoroti“ su naujaisiais salos gyventojais trukdė ne tik aukšta tvora ir mūrai, kadaise saugoję karinius objektus aplink Amo salą, bet ir Kopenhagos gyventojai bei daugybė užsieniečių, kurie patys stojo ginti „laisvojo miesto“.
 Fristaden Christiania – miestas mieste. Iš pirmo žvilgsnio gal kažkuo primena mūsų Užupio respubliką, tačiau skirtumų per daug, kad būtų galima lyginti.  
 Skirtingai nuo valdžios bandomos prilipdyti etiketės, kad Kristijanija tai „supuvęs kvartalas, kuriame klesti nusikalstamumas, narkotikai ir smurtas“, jie save laiko “į ekologiją orientuotu miestu, paremtu kuklia ekonomika ir plačia savivalda”.
 Didžiąją dalį jo gyventojų sudaro menininkai, amatininkai, muzikantai, hipiai, svajotojai, klajotojai po pasaulį, laisvo mąstymo žmonės, kurie nusivylę dabartine vartotojiška visuomene ir norintys susikurti sau alternatyvią gyvenamąją vietą
 Kristijanijos gyventojai savęs nelaiko Kopenhagos gyventojais, jie save vadina kristijanitais.


 Kopenhaga – didžiausias miestas Danijoje ir Danijos sostinė, kuri taip pat yra viena seniausių Europos sostinių ir karališkųjų miestų.
 Kopenhaga – tai spalvingas, modernus miestas, kuriame gausu pasakiškų pilių, istorinių pastatų, siaurų akmenuotų gatvelių, sodų, kanalų bei paplūdimių


  Danija yra viena žaviausių šalių, o patys danai laikomi laimingiausia tauta


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą